Škembići

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

2 kg škembića
250 g dimljene slanine
1 veća glavica crnog luka
1 glavica belog luka
po ukusu začini
2 kašičice mlevene crvene začinske paprike
3 lovorova lista
1 mala kašičica brašna
3 kašike ulja

PRIPREMA:

  1. Škembiće staviti u dublji lonac, naliti vodom i kuvati 15 minuta. Zatim vodu baciti, pa sipati drugu hladnu vodu. Ostaviti opet 15 minuta da vri. Zatim ih izvaditi iz vode i ostaviti da se malo prohladi.
  2. Iseckati sitno crni luk i dva čena belog luka. Slaninu i škembiće iseckati na kocke, otprilike veličine jednog zalogaja. Sve zajedno izmešati seckani crni luk, beli luk, slaninu i škembiće. Začiniti po ukusu (so, biber, suvi začin). Staviti lovorov list i sve zajedno preručiti u ekspres lonac. Lepo poravnati, dodati vodu i staviti da se kuva. Ja sam kuvala tačno 60 minuta i bilo je dovoljno. Ko nema ekspres lonac, mora ih kuvati u običnom loncu najmanje 4 sata.
  3. U maloj šerpici sipati ulje pa dodati seckana dva čena belog luka. Staviti jednu kašičicu brašna i dve kašičice mlevene začinske paprike. Dodati oko 100 ml vode i prokuvati zapršku 2-3 minuta.
  4. Gotove škembiće preručiti iz ekspres lonca u običnu šerpu i dodati zapršku. Sve lepo izmešati i prokuvati sve zajedno 2-3 minuta i ručak je spreman za serviranje.

Recept za: Škembiće



erictanja
erictanja
Zovem se Stojanović Tatjana, živim u Debeljači. Udata sam, imam dva sina. Trenutno sam bez posla. Mnogo volim da spremam hranu, a posebno slatke poslastice. Dosta vremena provedem u kuhinji, stalno nešto spremam, a najviše me raduje kad to što spremim moji ukućani brzo pojedu. Volim da podelim recept, a i po neki savet sa drugim kulinarkama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pikantni kroasani punjeni mesom i sirom – na brži način

Da vas ne lažem - ovo su bili jako ukusni kroasani 🙂 Mera je...onako, pozamašna, čak sam uspela odvojiti 12 komada i smrznuti ih za neku večeru. Ako ih napravite prazne, to možda neće biti slučaj, ali ovako, punjeni sa mesom, dosta su konkretni.

Sarma od kiselog kupusa sa orasima

Neki dan sam se pohvalila knjigom koju sam dobila „Narodni kuvar“ i evogac...prvi recept odatle stiže. Isprobano, odlično, mnogo ukusno...što je moja Kraljica Majka rekla: „Ova sarma 5 jezika govori!“ Za neke je ovo obična, posna sarma, za mene – mnogo ukusna i pri tome – jeftina. Jeste da su orasi skup momenat ovih dana...ali ide samo 100 gr, a ostatak...kiseli kupus, pirinač, crni luk...sve dostupno. Dakle, jeftin i obilat, sit ručak za malo para i malo truda 🙂

Zapečeni makaroni u jogurtu – updejtovana verzija „lažnog bureka“

E sad, taj je recept sa nama (čitaj " i sa godinama") porastao i dobio svoje varijacije na temu. Ovo je jedna od tih, pri tome toliko liči na originalan lažni burek, koliko i sam lažni burek na pravi burek...