Rum-čoko keksići

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

– 230 gr. margarina
– 200 -250 gr. šećera,
– 2 jaja,
– 2-3 kašičice ekstrata ruma,
– 300 gr. brašna,
– 1/2 kašičice soli,
– 1 kašičica sode bikarbone,
– 50 gr. kakaoa,
– 100 gr. ,, Menaz ,, čokolade.
dekoracija:
– po želji čokoladne kapi i penaste bombone.

PRIPREMA:

Margarin umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati jaja i ekstrat ruma pa sve sjediniti. Brašnu dodati so, sodu bikarbonu i kakao pa promešati i dodati u umućenu mesu, sve dobro umutiti mikserom sa nastavcima za testo. Čokoladu iseći na krupnije komadiće, dodati je umućenoj smesi pa sve dobro sjediniti.

Od smese oblikovati kuglice i ređati ih u podmazan ili papirom obložen pleh. Na svaku kuglicu staviti po malo ćokoladnih kapi i iseckanih penastih bombona. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Pečene keksiće ostaviti u plehu da se ohlade pa ih izvaditi.

Rum-čoko keksići su gotovi. Prijatno.



Barosevic Jovankahttp://cokabgd89.blogspot.rs/
Mladna i vredna devojka koja voli da kuva. Uživam dok gledam kako meni dragi ljudi uživaju u mojim pripremljenim jelima. Rado svoje recepte delim sa drugima i uvek želim da naučim više , jer čovek se uči čitavog života.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

2 u 1 djuveč sa taranom ili tarana sa djuvečom

Jeste...dobro...znam. To svi znaju kuvati...Pa šta? Ima i nas početnika (dokle ću biti početnik, ajd da mi je dvanaest godina...) Možda će za neko vreme to biti svrstano u „izumrla“ jela, za koje nema recepta, jer su bake bile previše stare i otišle kuvati na onaj svet...

Viršle u lisnatom testu

Recimo da je ovo veoma jednostavan recept. Ako je recept 🙂 Potrebno nam je veoma malo sastojaka i jednako malo vremena. Nekada...kada sam ja bila dete (...nije to baš bilo tako jako davnooo...), ovo je bio neizostavni deo svakog rodjendana sa sitnijim izmenama...bez kečapa a sa šajtom i u manjim komadima. Kraljica Majka je to veoma često spremala i mi smo to baššš voleli.

Puž pogačice sa feta sirom i začinima

Neki dan sam smućkala ovo dizano testo, imala sam feta sira, pa napravila neku kombinaciju punjenih pletenica. Bilo je predivno. Nisam slikala - a gde će recept bez slikanja... Onda sam neki dan od istog testa napravila ove puž pogačice - ukus potpuno drugačiji, a opet - tako dobar.