Print Friendly, PDF & Email
Priprema: 30 min
Kuvanje/pečenje: 30 min
Spremno za: 60 min

Ništa bez prave domaće pite.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašika masti

Fil:

  • 500 g sira
  • 3 jajeta

Priprema:

1 U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti – 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u dve kugle, malo razvucete oklagijom, premazete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara.500x90-banner-recept-5

2
Za to vreme napravite fil od sira, jaja i malo soli. Na sto stavite stoljnjak, malo ga pobrašnjavite i razvlacite testo, krajeve otkinite.

3 Testo filujte: uzmite kasiku i razbacajte fil po kori uz pomoc stoljnjaka urolajte koru. Tepsiju podmazite, stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.



POZNANOVIC
POZNANOVIChttp://backovakuhinja.blogspot.rs/
Kuhinja moje ravnice, spoj prošlosti, sadašnjosti i nekih budućih vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Omlet od starog hleba, sira i pržene slanine

Reč je o omletu, čija je podloga prženi stari hleb, pa pržena slanina, pa dinstani luk, pa narendani trapist...mmm, odlična kombinacija. Pri tome, ovo je jelo veoma praktično spremiti u livenom tiganju...

Domaćinski doručak (ili večera)

Evo jedne klopice, varijanta...parola snadji se. Ideju sam videla na nekoj fotki sa nekim hijeroglifima (za mene su i kineska slova hijeroglifi 😉 ) ali je ispod, na tečnom engleskom jeziku 🙂 pisalo nešto kao Serbian...iliti srpsko (bilo je mnogo sitno napisano, a sve što je sitnim slovima napisano – ja ne čitam i snosim posledice istog). Kontam...spominjaše nas vezano za ovu kombinaciju klope. Znači...preko Kineza i Engleza do nas...domaćih, stiže ideja i do naše kuhinje. Šta reći, sem – baš je dobra.