Šnenokle na moj način

dana

Print Friendly, PDF & Email
Priprema: 10 min
Kuvanje/pečenje: 10 min
Spremno za: 20 min

Šnenokle malo drugačije od klasičnih, kad više ne znate šta da napravite, a da pritom spojite dva ukusa u jedan – preporučujem šnenokle na moj način. E sad, puding možete staviti po želji i ukusu ukućana.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kesica pudinga od karamele

Priprema:

1
Umutiti čvrst sneg od belanaca i 5 kašika šećera. Zatim, u mleko dodati 5 kašika šećera i staviti na vatru da proključa.500x90-banner-recept-5

2 Od umućenih belanaca uzimati kašikom knedlice, pa ih stavljati u vrelo mleko. Prokuvati nokle sa obe strane. Knedle vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u duboke čaše.

3 U preostalo mleko ukuvati umućena žumanca i puding razmućen u malo vode. Staviti na ringlu i kuvati 3 minuta uz neprestano mešanje. Kada se smesa zgusne, preliti preko šnenokli. Prijatno!



diksi
diksihttp://www.facebook.com/pages/DIJANINA-KUHINJA/189360084481362
Ja sam Dijana, volim da kuvam i eksperimentišem u kuhinji. Moji najverniji degustatori su moj suprug i moj sin, ujedno, oni su i moji najveći kritičari. Imam svoju fb stranicu Dijanina kuhinja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Špaćufus ili ručak za dobra dva dana

Pošto sam ovo jelo smislila u hodu, sa željom da napravim jednostavno, a ukusno jelo, a pri tome da mogu da ga napravim za barem 2 dana i da nemam puno stajanja za šporetom, oni su sa radošću osmislili ime. E pa onda, nije u redu da ga ne koristimo...

Lakumići i kratak video kako ih smotati

Jedni ih motaju u čvor...drugi se misle kako da ih smotaju...ali ono što je svima zajedničko je – da ih svi koji smo ih nekada probali – volimo. Da li sami ili uz supu, uvek dobro prolaze. Važno je samo da ih umesimo tako da nikoga ne može ubiti sa njima 🙂 tj. da budu lagani i vazdušasti. Ovo su lakumići onako kako je mene Kraljica Majka učila 🙂 Što motanje...što testo...

Kinder Pingvin torta

Dekiju smo juče proslavili 8 – mi rodjendan i ako mu je zapravo tek 22 – og. No...prisećajući se situacije od prošle godine i tuge u njegovim očima, mislili smo...bolje da to obavimo na vreme. Tim povodom, iscunjala sam ovaj recept na Coolinariki i malko ga doradila pokupivši savete iz komentara. Tortica je ukusna, lepo izgleda (kada se iseče, pošto ja nemam ama baš nikakvog talenta za ukrašavanje...) i klopa se isključivo iz frižidera. Šta nam treba?