Teletina na podvarku

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sezona je kupusa i u to ime evo jos jedne ideje.

Sastojci:

  • 300 grama teletine
  • so, biber, suvi začini
  • malo ulja
  • manja glavica kiselog kupusa
  • glavica crnog luka
  • malo bibera i začina
  • tucana paprika

Teletina na podvarkuPriprema:

Crni luk i kupus isecite na sitno.

Na malo ulja propržite prvo luk a zatim i kupus. Dodajte začine i sve zajedno dinstajte poklopljeno pola sata na tihoj vatri, možete kasnije dodati i malo vode. Dinstajte kupus dok skroz ne omekša i ispari sva tečnost. Pripremljen kupus ostavite sa strane.

Meso isecite na tanke šnicle (ovo parče mesa je bilo od ribića, ali može bilo koje bez kostiju) u ovom slučaju na kolutove. Izlupajte šnicle tučkom za meso, posolite, pozačinite i dobro utrljajte sa obe strane. Pržite meso na malo ulja sa jedne i sa druge strane po par minuta.

Izvadite meso iz tiganja i prebacite u vatrostalnu činiju, preko mesa rasporedite pripremljen kupus, pospite malo bibera (kupus nemojte soliti jer je već slan). Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni sat vremena.

Poslužite šnicle sa kupusom i pireom od krompira. Jelo u tanjiru pospite sa malo tucane paprike.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Bavarsko pecivo – recept kao iz pekare

Ovo pecivo inače obožavam, no...malo mi tu pekari prave smetnju sa nekom ogromnom cenom po pecivu. Tako da...baš me je obradovao mangup neki dan kada mi je poslao link do recepta za isto. Nisam se ni setila da ga potražim sama. Od tada, dva puta sam pravila i polagacko sklapam kockice koja varijanta oblikovanja mi više odgovara...

Zlatna nedeljna čorbica

Ovo je zlatna čorba onako kako je moja mama 🙂 pravi. Naravno...postoji sto načina 🙂 a ovo je jedan od njih i može da posluži kao osnova za nekoga ko nikada nije kuvao nedeljnu supicu.

Knedle od sira u umaku od paradajza i kobasice

Ovo je klopica koja vam može biti gotova za najviše satićak vremena. Veoma je ukusno i jednostavno za pripremiti, ne treba mnogo sastojaka i...ako ne uzmete previše ljutu kobasicu 🙂 ...svi ukućani će uživati 🙂