Cotton Soft Japanese Cheesecake

dana

Print Friendly, PDF & Email
Tako jednostavan, a savršenog okusa…

Sastojci:

  • 50 g putera
  • 250 g krem sira
  • 1 kašika kisele pavlake 25% mm
  • 120 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 80 g brašna
  • 50 g gustina
  • 5 jaja

Cotton Soft Japanese CheesecakePriprema:

Na pari otopiti krem sir, puter i kiselu pavlaku. Dodati mlijeko. Ohladiti smjesu. Odvojiti žumanca od bjelanaca. U umućena žumanca dodati smjesu od sira, putera i pavlake. Dodati brašno i gustin, pa umutiti. Smjesu procijediti, da se uklone (eventualne) grudice. Dobro umutiti bjelanca; postepeno dodavati šećer.

U smjesu sa žumancima, dodavati (na 3 x) umućen snijeg. Pažljivo sjediniti špatulom.
Šerpu premazati puterom, pa obložiti papirom za pečenje (tako da prelazi rubove). Sipati smjesu. Šerpu staviti u pleh sa vodom. Peći u pećnici, zagrijanoj na 150 C oko 80 minuta.
Isključiti pećnicu, pa ostaviti još 20 minuta u pećnici.

Izvaditi tortu iz pećnice i ohladiti 20-tak minuta. Zatim izvaditi i odstraniti papir. Potpuno ohladiti, pa rezati na parčad. Poslužiti uz voćni, čokoladni ili karamel preliv; sladoled ili svježe voće; ili jednostavno, bez dodataka!



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Hrskavi vanila keksići na brzaka

Pun pogodak! Fenomenalna aroma. Košer so u keksićima? Zanimljiv ukus. Kada pogrickate keks, pa vam onako,...klizi niz grlo, a ostavlja za sobom neobičan ukus, ali ne slan... nego, pa kao što rekoh, baš zanimljiv i prijatan.

Slana peciva – bunarske kupus mašnice

Što je dobro, ne valja menjati 😉 Meni se mnogo dopalo testo za bunarske kiflice, a takodje i jednostavnost pripreme kupus kiflica a opet, zanimljivi izgled slanih mašnica sa šunkom i sirom 🙂 Iz tog razloga, spojih sve u jedno i evo rezultata – bunarskih kupus mašnica...

Njoke u paradajz sosu sa mocarelom

Inspiracija za ovo jelo ponovo je došla sa sajta Memorie di Angelina. Sam ukus veoma podseća na patlidžan u parmezanu i paradajz sosu, objavljen nedavno, ali, patlidžan je u ovom slučaju zamenjen njokama. Isprobajte, nije teško pripremiti, ali spremite se da ne traje kratko.