Toplička pita

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 1 kg kora za pitu
  • pola kilograma punomasnog sira
  • 300 gr kajmaka
  • 250 gr masti
  • 5 jaja
  • 1 dl mleka
  • soli po ukusu

Priprema:

  1. Tepsiju podmazati mašću i staviti dve kore da vire sa strane a jednu saviti i staviti na sredinu. Sipati 2 kašike otopljene masti, pa redjati još jedan red kora, preko staviti malo izmrvljenog sira, pa nastaviti sa slaganjem kora po prethodnom postupku dok se ne potroši kilogram kora. Na kraju preklopiti one kore koje vire u tepsiju i iseći pitu na kocke.
  2. Pitu preliti sa prethodno umućenim jajima, kajmakom, mlekom i solju. Pitu ostaviti sat vremena, pa tek onda peći. Peći na 200 stepeni 45 minuta.



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Quiche iliti kiš sa kobasicom i sirom

Otvorena pita, sa slanom, začinjenom mešavinom od jaja i mleka, koja pečenjem postaje krem, a zalivena je preko povrća, mesa, morskih plodova, sira... Može se služiti topao ili hladan, jednako je ukusan na oba načina.

Domaće kokosovo mleko i kokosovo brašno

Domaće kokosovo mleko, super osnova za razne napitke, smoothije, što zbog arome koju daje, što zbog svih korisnih sastojaka koje kokos nudi. Ovako pripremljeno kokosovo mleko možete držati 3 -4 dana u frižideru ili ga koristiti po vašoj želji odmah nakom pripremanja. Takodje, nakon pripremanja kokosovog mleka, od ostataka možete pripremiti kokosovo brašno, koje ćete koristiti za pripremu jela, kremova, kolača...

Punjene zemičke

Ovo je još jedan receptić iz baka Katine riznice isprobanih recepata. Odličan je! Može poslužiti kao doručak, večera (a što da ne...uz neku supicu...i ručkić). Mada...mislim da je namenjen za grickanje od kojeg se čas posla napuni stomak...ali onako, dobro napuni stomak...