Kiseli krastavci bez konzervansa

dana

Print Friendly, PDF & Email

Pripremite lako i brzo zdravu zimnicu!

Sastojci za 1 teglu:

350 g krastavca
20-ak zrna bibera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 ml alkoholnog sirćeta

Priprema:

1 Operite krastavce i ređajte ih u teglu uspravno. Dodajte 20-ak zrna bibera, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli i 50 ml alkoholnog sirćeta. Sipajte hladnu vodu i čvrsto zatvorite teglu novim poklopcem.

2 U šerpu stavite tegle, napunite šerpu hladnom vodom (da tegle ne bi pucale) ispod nivoa poklopca. Uključite na najjače dok ne provri, pa kad provri smanjite vatru na umerenu i kuvajte 20 minuta. Zatim vadite pažljivo tegle, okrenete ih naopako da stoje na polopcu i ostavite ih da se tako ohlade, pa ih čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Napomena: da bi zimnica bila zdrava, potrebno je da koristite zdravo povrće, a u procesu pasterizacije da koristite nove zatvarače za tegle.
Prijatno!



kuvajuzivo
kuvajuzivohttp://www.kuvajuzivo.net/
Najlepši domaći recepti, koji hrane i dušu i telo. Tu su i video snimci za sve one ”neuhvatljive” trenutke svake domaćice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pogačice sa čvarcima iliti žmarama po naškom 😉

Kada su pogačice gotove, savetujem oprez! Mnogo su ukusne, divno mirišu i stvaraju problem odolevanja vrućim pogačicama. Ako ne odolite, rizikujete da vam stomak kaže ajoooj nakon prethodnog zadovoljstva...ali, to je rizik sa kojim se morate suočiti!

Pužići sa makom i jabukama

Pošto mi mnogo volimo mak, a jednako volimo i dizana testa, evo još jedne kombinacije, pa ko voli, nek izvoli. Umesto fotografija, ovaj put, video recept, radi što lakše pripreme.

Punjeni krompir sa mesom i gljivama

Ovo bi mogao biti još jedan od onih…2 u 1 recepata. Imamo prilog (krompir) a imamo i meso. Ako želite, možete i neku salaticu servirati uz to ako ne…i ne morate. Probajte…još jedan recept iz baka Katinog rokovnika koji ne može da omaši.