Simka torta

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci i priprema za jednu koru (treba 3 kore):

  1. Penasto umutiti 6 belanca sa 7  kašika šećera, postepeno dodajući jednu po jednu kašiku šećera. Kada se šećer umuti, dodati 3 žumanca i još malo promutiti mikserom da se sve sjedini, zatim dodati  5 kašika rendane čokolade, 5 kašika oraha, 2 kašike brašna i sve sjediniti mešajuci kašikom. Peći na 200 stepeni.

FIL 1:

  1. Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera i 200 ml mleka, dodati 11 kašika oštrog brašna.
  2. 800 ml mleka staviti da vri sa 5 kašika šećera i kad počne da vri, ukuvati sa prethodno umućenom smesom, fil kuvati dok ne dobije glatku komponentu. Prilikom hladjenja par puta promutiti mikserom, a kad se skroz ohladi dodati 500 gr margarina penasto umućenog sa 250 gr prah šećera i 400 gr Simka čokolade od jagode ili neke druge sa jagodom.

FIL 2:

  1. Umutiti 350 gr šlag kreme od jagode sa mlekom.
  2. Redjati naizmenično kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, tortu dekorisati šlagom, potrebno je 400 gr šlaga.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pečeni krompirići sa šargarepom

Ovo manje – više...i nije neki recept ali je super klopica. Jednostavno, bez mnogo mudrosti a opet ukusno i...pomalo – slatkasto. Nisam imala običaj jesti pečenu šargarepu a evo, baš mi se dopala na ovaj, veoma lak način. Na ovakav način – ostaje vam čista tepsija, bez ribanja i kropmpir koji nije natopljen mašću i ostalim „podmazivim“ sredstvima 😉

Čokoladna kesten Mousse torta

U potrazi za nečim novim a sa sve dosta kesten – pirea na ledu,...put me je naneo na ovu torticu, pufnastu, kremastu, rumasto – kestenasto – čokoladastu...Šta nam više treba? Pa...samo svi ostali sastojci i dobra volja...

Jeftini brzi kolač od griza

Ovakvih kolača - nikada dosta. Plus, ovaj kolač je dobar za iskorištavanje preostalih kora od pita. Ja uvek imam taj momenat da napravim nešto od kora i ostane onako...skoro pa ni za šta. I onda, smotam ih i krišom zafrljačim u smeće, što je grehota...moram priznati.