Rolnice sa sirom i spanaćem

dana

Print Friendly, PDF & Email
Sastojci:
500 gr spanaća
1 pakovanje tanjih kora za pitu
1 šolja zejtina
300 gr sira
malo soli
2 jajeta

Priprema:

Spanać  dobro oprati, svaki list posebno i ostaviti  u vodi da odstoji pola sata. Dobro ga ocediti i sitno rukom iskidati, nikako nožem. Sa malo soli rukom ga utrljati da omekša. Jaja umutiti, dodati sir i spanać i sve dobro izjednačiti. Rolnice motamo koristeći samo po jednu koru. Poprskamo koru zejtinom, nanesemo sloj fila i motamo rolnice. Rolnice motamo tako što polako rukama skupljamo koru sa strane i motamo. Gotove rolnice stavljamo u pleh obložen papirom za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata dok ne porumene.



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pužići sa makom i jabukama

Pošto mi mnogo volimo mak, a jednako volimo i dizana testa, evo još jedne kombinacije, pa ko voli, nek izvoli. Umesto fotografija, ovaj put, video recept, radi što lakše pripreme.

Odličan djuveč bez prženja

Sa povrćem i šta ćete i koliko čega staviti, možete se igrati. Možete se igrati i sa začinima. I onda, gde je tu recept, kad sve može drugačije? Hehe, pa tu je, evo šta sam kombinovala i koliko. Mogu vam reći da je bio djuveč za pamćenje, al po dobrom 😉

Recepti za liveni ili gusani tiganj

Na moju veliku radost, njima se dopao naš sajt i odlučili su da nam poklone upravo tiganj o kakvom sam maštala, te ću zauzvrat moći da pripremam jela u istom i sa zadovoljstvom objavljujem i recepte za tako pripremljena jela.