Musaka od povrća

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:
– 2 kese zamrznute mešavine povrća (šargarepa, kukuruz, grašak)
– 300 g mlevenog junećeg mesa
– 100 g prazi luka
– 1 struk mladog luka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– na vrh noža belog luka u prahu
– 8 komada jaja
– 400 g krem sira
– 1 dl jogurta
– 1 veza peršunovog lista
– 2+2 kašike maslinovog ulja

Prazi luk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti da se proprži sa delom maslinovog ulja, dodati mleveno meso i sve zajedno upržiti. Vatrostalnu činiju podmazati ostatkom maslinovog ulja, sipati 1 kesu povrća i rasporediti. Staviti red mesa i opet preko sipati drugu kesu povrća. Posebno izlomiti jaja, dodati sir, jogurt, začine i ulje i sve dobro sjediniti u kompaktnu masu malo gušću.

         

         

         

Preliti pripremljenu musaku i staviti u zagrejanu rernu na 200″C da se peče. Kada porumeni musaku izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz sezonsku salatu.



Snežana Kneževićhttp://sneskodomacica.blogspot.com/
Rodjena sam pre 59 godina u Beogradu. Dok sam radila nisam imala vremena da se bavim kreativnim kuvanjem. Volim da kuvam, mesim, pravim kolače i torte i da to razmenjujem sa drugima koji imaju ista interesovanja. Moje recepte možete pogledati i ovde: Sneško domaćica

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Omlet od starog hleba, sira i pržene slanine

Reč je o omletu, čija je podloga prženi stari hleb, pa pržena slanina, pa dinstani luk, pa narendani trapist...mmm, odlična kombinacija. Pri tome, ovo je jelo veoma praktično spremiti u livenom tiganju...

Čokoladni tiffin – čokoladna užina

Ako ima muffin, a što ne bi bio i tiffin 🙂 Šta je tiffin? Ja pojma nemam...a evo čitam da je neka vrsta laganog obroka u toku dana, a izmedju redovnih obroka...što bi se reklo kod nas – užina ili grickalica. Ovaj čokoladni tiffin što smo mi isprobali je naišao na doooobre reakcije. Količina pripremljena po receptu – apsolutno nedovoljna 🙂 Sličnost originalnog i ovog što smo mi jeli – ogromna, ali ni blizu 😉 Kako, zašto?

Preliv za salatu od sira

Ovaj preliv za salatu možete iskoristiti za razne vrste povrća. Mi smo ga probali uz čeri paradajz. Zanimljivog je ukusa, možda malo slatkastog (...ili je Kokica promašila so i uzela šećer 😀 ).