Džem od kestena

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

  • 1,2 kg kestena (dobije se 750 g kuvanih očišćenih kestena)
  • 400 g kristal šećera
  • 100 ml ruma
  • 20 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml vode

Priprema:

Kestene staviti u hladnu vodu i kuvati oko 1 sat i 15 minuta. Povremeno promešajte, a po potrebi poklopite sud. Kuvane kestene ocedite i nožem oljuštite. Propasirajte ih.

Vodu pomešajte sa šećerom i zagevajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte propasirane kestene. Mešajte stalno oko 15 minuta.

Dodajte rum i mešajte još 10 minuta na laganoj vatri. Skinite sa vatre i dodajte na kockice izlomljenu čokoladu. Mešajte ( ne na vatri ) dok se ne otopi, a zatim naspite u vruće sterisane tegle. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite na hladno i tamno mesto.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Brza krem torta – mmmmmsočna!!!

U silnoj želji da izbegnem piškotaste torte...varijante testo, krem, testo, šlag...nabasah na ovu torticu. No...nije baš ovakva...došlo je do sitnih izmena, što u količini, što u sastojcima...

Koh od griza i sira iz jedne šerpe

Ova poslastica komotno može da vam bude i večera. Ali, ako ste od onih strpljivijih, kao što mi nismo, još je bolja kao doručak, ali pripremljena uveče i ostavljena da se ohladi. Jedna četvrtina koha je izdržala do jutra i da...još je bolji ukus onako hladnog, iz frižidera, kada ga sečemo, a koh ostaje onako kako mi to želimo, a ne on 🙂

Kolač Brzi Gonzales

Zašto Brzi Gonzales? Zato što se ovaj kolač jako brzo i jednostavno priprema. Nekada mi je bio veoma čest izbor slatkiša 🙂 A pored svega, baš je ukusan, takodje i dosta jeftin.