Salata od krastavca sa pavlakom i kefirom

dana

Print Friendly, PDF & Email

POTREBNE NAMIRNICE:

– 300 g krastavaca
– 3 kašike kisele pavlake
– 1 dcl kefira
– po ukusu morska so
– 1 kašičica belog luka u granulama
– par grančica mirodjije

PRIPREMA:

Krastavci ako su mladi netreba ljuštiti u suprotnom oljuštite ih. Isecite  krastavce na pola pa na tanke šnite. Dodajte so, beli luk u granulama i promešajte. Svemu dodajte kiselu pavlaku, kefir i mirodjiju. Sve lepo promešajte, stavite na hladno. Služite hladno u malim činijicama.

Prijatno!



Snežana Kneževićhttp://sneskodomacica.blogspot.com/
Rodjena sam pre 59 godina u Beogradu. Dok sam radila nisam imala vremena da se bavim kreativnim kuvanjem. Volim da kuvam, mesim, pravim kolače i torte i da to razmenjujem sa drugima koji imaju ista interesovanja. Moje recepte možete pogledati i ovde: Sneško domaćica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Fašir

Najobičniji obični fašir. Jes...da...baš. Dok nisam šesnaest plus pet puta proverila sa mamom svaki put kada bih ga pravila, bio je naučna fantastika u nastavcima bez vidljivog sretnog završetka (sa primesama tragi – komedije, doduše). Sada, sa zadovoljstvom mogu da vam ga predstavim. Moj fašir, pravi fašir, onako kako ga moja mama pravi (valjda) jer moja mama što skuva, to ničija mama tako ne skuva (eventualno mama od moje rodjene sestre).

Tuna kaserole u sosu od sira i povrća

Za ovo jelo, potrebno je da uložite samo malo truda oko seckanja namirnica. Ostalo je veoma jednostavno. Što je još bolje, možete ga pripremiti jedan dan - do mesec dana unapred.

Recept za pečene sarme u pavlaci

Sarma je, kako je svima poznato, odlična za pripremiti unapred...ali ova moja je izgleda za mesec dana unapred, ali da uz to nahranite komšije i bližu rodbinu...