Tarhana Çorbası

dana

Print Friendly, PDF & Email
SASTOJCI:

– 1 glavica luka
– 1/2 tikvice
– 2 šargarepe
– 4 šampinjona
– 1 kašika mješavine začina
– 100 ml tarhane
– oko 1,2 l vode
– začini so, biber
– 1 kokošja kocka za supu
– malo maslinovog ulja
– 150 ml jogurta
– 1 žumance

PRIPREMA:

Na malo maslinovog ulja propržiti sitno sjeckan luk, tikvicu i narezane šampinjone. Dodati narezanu mrkvu. Začiniti vegetom, kratko dinstati. Sipati vodu, dodati kocku za supu, pa kuhati 10-tak minuta. Zatim dodati tarhanu i kuhati još 10-tak minuta.

Umutiti jogurt i žumance, sipati malo tečnosti iz šerpe, pa uz neprestano miješanje sipati smjesu u šerpu. Krčkati još 2-3 minute. Po ukusu začiniti (so, biber). Poslužiti toplu čorbu. Po ukusu posuti sjeckanim peršunom.

Prijatno uz Tarhana corbasi.



POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Recept za domaći začin za jela bez pojačivača ukusa

Što se kupovnog začina za jelo tiče...konstantno je prisutna neka panika od istog. Već dve godine uzastopno pri odlasku sa koleginicama na lekarski pregled, prvo pitanje interniste je: "Da li koristite kupovni začin za jelo?" I...ja onda...naravno, lažem!

Domaće nasuvo s’ prezlom

Neki dan...dok smo sedele na doručku sa koleginicama...pa ono, priča, divan...ko šta kako kuva...eto, ispostavilo se da je ovo često jelo u njihovim kućama. Ja, da budem iskrena, do pre nekog vremena nisam ni jela nasuvo na ovaj način, a baš ga volimo i s’ krompirom i s’ kupusom i s’ svačim 😉 ...E pa, vreme je bilo da se proba ali onda barem...kako valja – s’ domaćim nasuvom 😉

Slana pita od belog mesa i ajvara

Meso operemo i isečemo na tanke šnicle. Možemo ih i malo izlupati (ja nisam ali bi bilo još bolje da jesam). Umešamo ulje sa biberom i origanom i u tu smesu uvaljamo meso i ostavimo u dubljem sudu da stoji nekih pola sata u frižideru. Za to vreme, narendamo sir i iseckamo crni luk na sitno...