Peglana paprika fileti za zimu

dana

Print Friendly, PDF & Email
Priprema: 3 h
Kuvanje/pečenje: –
Spremno za: 3 h

Paprike možete ostavljati cele ili kao filete (ukoliko je paprika jako krupna)…

Sastojci:

  • 5 kg paprika (crvenih, mesnatih)
  • 2 šoljice soli
  • 2 šoljice šećera
  • 1 šoljica esencije
  • 5 šoljica ulja
  • 2-3 glavice belog luka
  • pola kesice bibera u zrnu
  • po želji cele ljute papričice

500x90-banner-recept-5Priprema:

1 Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.

2 Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.



zoricahttp://zorinirecepti.blogspot.com/
Udata sam, imam sina i ćerku i dva preslatka unuka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Testenina u umaku od limuna sa brokolijem

Ručak na brzaka! Plus...2 u 1. Dobijete i glavno jelo i supicu. A sve to...gotovo je za nekih 40 – tak minuta ako se lepo organizujemo i natempiramo kad šta kuvati. Plus...vitamini u kombinaciji sa predivnim ukusima i sočnim testom...

Slatko – slani mesni kuglof za ručak

Ako želite ručak zanimljivog izgleda a dobrog ukusa – evo prave stvari za vas 🙂 ako uz to još niste protivnik slatko – slanih varijanti, tim bolje 😉 Naravno...uvek slatko (u ovom slučaju kajsije) možete zameniti nekim povrćem po vašem ukusu.

Mamina kiselkasta čorbica

Dakle, ovu supicu samo moja mama zna da pravi 😉 , ja probala...pa liči. Smislila ju je u hodu...Ide (pravi se) otprilike ovako: 2 manje glavice luka izrendamo (ili sameljemo u super – secku), 3 – 4, a može i više, šargarepice narendamo na kolutove, da budu tanki. Na dosta ulja upržimo luk i šargarepicu, dok ona malo ne omekša. U medjuvremenu naseckamo na sitne – sitne kockice 3 – 4 srednja krompira....