Kiflice u korama

dana

Print Friendly, PDF & Email

Potrebno je:

-pola kilograma kora za pitu
-5  jaja
-2 čaše griza
-2 čaše šećera
-1 čaša ulja
-1 čaša jogurta
-1 čaša mleka
-1/2 čaše brašna
-prašak za pecivo
-500 gr višanja

Priprema:

  1. Fil: penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, jogurt, mleko, griz, brašno i prašak za pecivo. Sve promešati da se dobije glatka masa.
  2. Kore iseći po dužini na trećine. Koru premazati sa malo fila, staviti preko drugu i nju premazati filom, na početku staviti višnje i uviti u obliku kiflica.
  3. Kiflice redjeti u pouljen pleh, premazati umućenim jajetom i mlekom, posuti prah šećerom i peći. Pečene preliti sirupom od 500 gr šećera i 350 ml. vode. Kada se ohlade, servirati.



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Testenina u umaku od povrća, mesa i šampinjona

Da krenemo odatle da je ovo neka moja verzija bolonjeze preliva za špagete. E sad, ko zna pravi pravcati recept, molim da me ne osudjuje što sam ovo uporedila sa istim. Ono što je važno, jeste da je veoma ukusno i da je moje mladje dete na ovaj način pojelo dosta povrća, što inače teže ide. Ono što je nedostajalo kada sam ja pripremala – jeste parmezan koji sam zaboravila kupiti, no vi to nemojte uraditi 🙂

Domaći burek kao iz pekare i kao od šale

Domaći - jer je od domaće izradjenih kora. Pravljenje domaćih kora za pite, burek i ostalo je za mene – ravno naučnoj fantastici. No, ohrabrih se da pokušam i ja. Materijal potreban za kore je...skoro pa ništa a rezultat nakon završene pripreme je extra.