Jafa džem

dana

Print Friendly, PDF & Email

SASTOJCI:

5 kg šljiva
3 pomorandže
2 kg šećera
100 gr čokolade za kuvanje

Priprema:

  1. Šljive očistiti od koštica, pomorandže oljuštiti  i sve samleti na vodenici za meso. Staviti u veću šerpu i dodati šećer, kuvati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, nastaviti sa kuvanjem i neprekidnim mešanjem dok smeša ne dobije odredjenu gustinu.
  2. Kada bude pri kraju, dodati čokoladu i kuvati još malo.
  3. Skloniti sa vatre i odmah sipati u tegle i zatvoriti ih. Okrenuti tegle naopako poklopcem na dole da odstoje minimum 10 h.



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Krompir salata sa prazilukom i kikirikijem

Suština - ovo je zaista jako ukusna salata. Veoma često smo znali navaliti na nju onako...bez ičega kao prilog. Pardon, salata bi trebala biti prilog, ali nama bude glavno jelo 😉 Glavni junak salate - kikiriki i nemojte je ni praviti ako ćete ga izostaviti. Jednostavno - nije to to!

Čokoladni kuglof iz konzerve sa sirupom od narandže i meda

E sad, zašto biste uopšte pravili kuglof iz konzerve?!!! Možda zato što nemate kalup? Ili zato što je coool 😉 i drugačije? Ili zato što je praktično i za poneti, pokloniti, iznenaditi? Daje vam izbor raznih veličina?...

Svinjske šnicle u umaku od piva

Šnicle malo izlupamo, ja volim staviti krpu ispod daske, kako baš komšije sa prvog sprata ne bi znale da lupam svinju. Takodje (mama me je moja učila...jel) stavim meso izmedju dve kese da ne prska na sve strane ali i da se ne raspadne meso.