Mediteranska fažola

dana

Print Friendly, PDF & Email

Sastojci:

200 gr crvenog pasulja iz konzerve (fažola)
4 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 manja paradajza
1 konzerva tunjevine
Malo maslinovog ulja
So, mešavina začina po ukusu

Priprema:

Šargarepu očistiti i obariti tako da ostane tvrda pa je isckati na kolutiće.
Pasulj izvaditi iz konzerve i isprati pod vodom. Tunjevinu ocediti od ulja.

          
Paradajz iseckati na kockice. Luk iseckati na rebarca. Sve sastojke pomešati, dodati malo maslinovog ulja, soli i mešavine začina.

 



1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pirinač u mleku 1:3 ili 1:4 ili sutlijaš

Sipate mleko da prokuva, pirinač i zasladite. Ok, može i tako. Ali za one koji ga još nisu kuvali i nije tako jednostavno. Ovo je jedan mali recept – savet da lako pogodite količinu mleka i pirinča. Zapamtite – 1:3 što bi značilo na jednu šolju pirinča tri šolje mleka i tri vrhom pune kašike šećera ...

Sendviči za žurkice

Da podjem od toga da ovo baš i nije neki recept, jer varijacija je milion. Više je kao neki predlog ili dobra ideja, koju sam ja dobila još daaaavno od moje seke. Šta nam treba? Svega „okoprilike“...pa da krenemo, šta sam ja i koliko čega koristila. Naravno, krenula sam veoma optimistično da je količina zadovoljavajuća za dve ture rodjusa, prvi dan za decu, ne mnogo dece, 8 – 9, uz koju je bila pratnja od malo roditelja, jedna mamica i neizostavni seka i shogi (mangup i ja se podrazumevamo), a druga tura, za odrasle, opet, ne mnogo nas, nekih 7-8 odraslih, gde je opet bilo šestoro dece. Pa...nije ostalo ništa za posle gostiju 🙁 . Dakle, ovako nešto:

Horgoški pirinač sa belim mesom

Zašto horgoški? Pa eto...nije pilav, nije rižoto, nije rizi – bizi, nemam pojma šta je...to je neka moja izvedba svega po malo. U stvari, ne znam tačno ni jedno od gore pomenutih tačno definisati a i ne volim baš kada se uzima zdravo za gotovo da je neko jelo...eto, baš to i ništa dalje od toga. U suštini – evo odgovora: horgoška je zbog pakovanja smrznutog povrća „Horgoška čorba“.