Krompir salata u paradajz pireu

dana

Print Friendly, PDF & Email

Uobičajeno, ovu salatu pravimo sa sirćetom. Ovo je predlog za nešto drugačije a veoma jednostavno. Umesto sirćeta, koristimo paradajz pire, probajte, nećete se pokajati. Kod nas je bila servirana uz pastrmku sa orasima.

SASTOJCI:

paradajz pire
½ kg krompira
1 glavica crni luk

Krompir skuvamo u slanoj vodi. Prohladimo ga i isečemo na sitniju parčad. Luk naseckamo na režnjeve i umešamo sa krompirom. Prelijemo uljem i dodamo na to 2 -3 kašike paradajz pirea. Sve zajedno još jednom promešamo i serviramo.



likica-nis
Volim da kuvam i delim recepte.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Špaćufus ili ručak za dobra dva dana

Pošto sam ovo jelo smislila u hodu, sa željom da napravim jednostavno, a ukusno jelo, a pri tome da mogu da ga napravim za barem 2 dana i da nemam puno stajanja za šporetom, oni su sa radošću osmislili ime. E pa onda, nije u redu da ga ne koristimo...

Recept za domaći hleb – na italijanski način

Recepata za hleb – koliko hoćeš 😉 Ovo je jedan od, navodno na italijanski način. Meni se čini da sam ubila ono italijansko u njemu, zamenivši maslinovo ulje običnim, u nedostatku spomenutog. Nebitno, bio je ukusan, hrskave korice i lep 🙂 a pri tome i jednostavan za pripremu.

Špageti kaserole sa povrćem

Predlog za još jedan jednostavan ručak, nastao kao odgovor na pitanje...šta ćemo danas ručati. Delovalo je kao da će biti dobra kombinacija...i nisam pogrešila.