Print Friendly, PDF & Email

Ne bacajte drške od blitve, već ih pohujte, ukusno je i jeftino.

Potrebno je:

2 veze blitve
2 jajeta
100 gr prezle
brašno, ulje i so

          

Odsecite drške od blitve i operate ih. List možete iskoristiti za sarmu ili čorbu. Drške obarite u slanoj vodi vrlo kratko, tako da ostanu čvrste.Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena, posoljena jaja i na kraju u prezlu. Pržite ih kratko na vrelom ulju i vadite na papir da se ocedi višak masnoće.

Servirajte po želji i uživajte!



likica-nis
Volim da kuvam i delim recepte.

2 KOMENTARA

  1. Svaka čast za ideju. Ja doduše drške od blitve nekad bacim a ponekad ih skuvam zajedno sa lišćem, u zavisnosti od toga na koji način spremam blitvu. Inače moja majka je uvek imala tako neke ideje o pohovanju boranije ili šargarepe i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar
Molimo Vas, unesite Vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

88,946FansLike
85FollowersFollow
3,388FollowersFollow
4,172FollowersFollow
1,298FollowersFollow
2,210SubscribersSubscribe

Pohovane tikvice – na lakši i ukusan način

Ideja je potekla od moje seke Lakumićke...koja tikvice pohuje u lerni a ne na ringli 🙂 Pametno...zato je i starija sestra...da bude bistrija...No, ja sam to malo razradila po našoj meri i evo rezultata...

Varivo od kupusa sa paradajzom

Da vam budem iskrena, moji baš ne padaju mnogo na ovo varivo 🙂 ali ja da, baš mi je ukusno. Tako da, pošto je Kraljica Majka ovih dana odsutna, pa nije aktivna na temu pripreme nedeljnog ručka, morala sam angažovati hotline na relaciji sa njom. I evo, ovako mi reče da pravim...pa ja napravila. Mangup se solidarisao i klopao sa mnom...a klincu su se zahvalili i zavrnuli nosom 🙂

Jednostavna salata od paradajza i mladog luka

Dok je još mladi luk aktuelan na pijaci, koristimo priliku da ga kombinujemo gde stignemo. Ovo je veoma jednostavna salatica, recept je, naravno, okviran što se tiče sastojaka.